Beste reistijd Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Beste Reistijd Argentinië, wanneer naar Argentinië?Beste reistijd Argentinië
Wie vraagt naar de beste reistijd voor Argentinië, vraagt eigenlijk naar het beste moment om een bezoekje aan West-Europa te brengen: de twee gebieden zijn qua oppervlakte vergelijkbaar. Argentinië wekt, als Zuid-Amerikaans land, misschien het beeld van een homogene natie, uitgerust met een heerlijk tropisch klimaat, maar in feite heeft het land evenveel klimaatzones als alle Europese landen bij elkaar. Van het subarctische IJsland tot het mediterrane Spanje: Argentinië heeft voor elk wat wils. Toeristen die vragen naar de beste reistijd voor Argentinië moeten dan ook kunnen differentiëren tussen de verschillende klimaatzones binnen het land. Ook moet men niet vergeten dat de zomers in ons winterseizoen vallen, en omgekeerd. Hieronder volgt een kort overzicht met de belangrijkste verschillen. Tevens heeft u de mogelijkheid om uw eigen ervaring te delen met anderen of een vraag te stellen. Bekijk alles over de beste reistijd Argentinië hieronder.

Waar ligt Argentinië?

Beste reistijd Argentinië:

Jungles en IJsschotsen
Beste reistijd Argentinië• Bezoekers aan Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, zullen zich gesterkt zien in hun beeld van een tropisch warm land: de brede straten van deze mooie, overigens nadrukkelijk Europees uitziende, zijn vaak het speelveld van tergend hete zomers. Wie verder naar het zuiden reist, vindt echter een compleet ander klimaat, dat meer gemeen heeft met de noordelijke regio’s van Europa, dan de Zuid-Amerikaanse hitte. (Beste reistijd Argentinië informatie)

Beste reistijd Argentinië patagonië:

  • Het midden van Argentinië, de zogeheten pampa, bestaat uit een schier eindeloze leegte. Hier drijven de Argentijnse cowboys hun kuddes en is de weelderige jungle van het noorden ingeruild voor korte, weerbarstige grassoorten. Het klimaat is er droog en hard, met ijskoude avonden en warme dagen. (Beste reistijd Argentinië informatie)
  • Nog verder naar het zuiden, richting Patagonië, is zelfs de echo van het oerwoud verdwenen. Hier wonen vooral kleine vissersgemeenschappen, die meer dan eens afstammen van Europese immigranten, die hier in de 19e eeuw zijn neergestreken. Het weer is koud en droog, en draagt een voorbode van de Arctische kou in het extreme zuiden van Argentinië.
  • In dat diepe, zuidelijke puntje, waar ’s winters meters sneeuw kunnen vallen, zult u in het water ijsschotsen zien drijven. Hoge bergen, met kilometerslange gletsjers, rijzen boven het donkere water uit. (Beste reistijd Argentinië informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Argentinië en de vakanties ->

 

Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Argentinië.

Meer informatie over beste reistijden voor bepaalde landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *