Beste reistijd Brazilië

Beste reistijd Brazilië

Beste Reistijd Brazilië, tips en meer.
Beste reistijd BraziliëOp deze pagina komt u meer te weten over de beste reistijd om naar Brazilië te gaan, kunt u de vakanties bekijken door op één van de links te klikken, de kaart van Brazilië en nog veel meer informatie (beste reistijd Brazilië informatie). Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Brazilië.

  • Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika en tegelijkertijd ook een van de grootste landen ter wereld. Met bijna 205 miljoen inwoners doet het ook qua bevolking niet of nauwelijks onder voor andere megastaten, zoals Rusland en Amerika.
  • In tegenstelling tot de meeste Zuid-Amerikaanse landen wordt er in Brazilië echter geen Spaans maar Portugees gesproken, een erfenis van het Portugese koloniale tijdperk. Verder kent Brazilië wel veel gelijkenissen met buurlanden als Argentinië, Venezuela, Bolivia en Peru, onder andere op het gebied van etnische en geografische diversiteit en de levendige en bruisende Zuid-Amerikaanse cultuur.
  • De Braziliaanse cultuur, die is samengesteld uit Europese, Afrikaanse en Indiaanse invloeden, heeft bijvoorbeeld voor bekende culturele fenomenen als Carnaval gezorgd, een feest dat we zelfs in Nederland zijn gaan vieren! Voor toeristen is Brazilië dus een schatkist aan onvergetelijke ervaringen. Maar wat is nu de beste reistijd voor Brazilië, wanneer moet je dit grote land eigenlijk bezoeken?

Bekijk hier de beste reistijd voor Brazilië en vakanties ->

Waar ligt Brazilië op de kaart?

Beste reistijd Brazilië:

Tropisch Brazilië
Beste reistijd Brazilië

  • Van alle Zuid-Amerikaanse landen heeft Brazilië, ondanks zijn indrukwekkende omgang, een van de meest homogene klimaten. Het grootste deel van het Braziliaanse grondgebied, zeker het achterland langs de Amazonerivier, maakt deel uit van de tropische zone, waar het veel regent en dichte regenwouden groeien. (Beste reistijd Brazilië info)
  • In het zuiden, tegen de grens met Paraguay, vind je echter ook droge gebieden, die meer lijken op savannes of woestijnen, dan de frisse regenwouden in het noorden. Aan de kust, in steden zoals Rio de Janeiro, overheerst een maritiem tropisch klimaat, waar de hoge temperaturen worden getemperd door gematigde zeewinden. (Beste reistijd Brazilië info)
  • In het verre noorden, tegen de grens met Venezuela, is Brazilië op zijn warmst. Hier kan het zomers wel 40 graden worden. Net als in andere Zuid-Amerikaanse landen begint de hoogzomer in Brazilië overigens in de maanden januari en februari; de Zuid-Amerikaanse winter valt in de Europese zomer. Wie een zomerse vakantie wil hebben (met niet te veel regen) doet er dan ook goed aan in kerstvakantie een bezoekje te wagen.

Bekijk hier de beste reistijd voor Brazilië en vakanties op Brazilië ->

Kom meer te weten over rondreizen door Brazilië op: Rondreis.net.

Meer informatie over de beste reistijden van landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *