Beste reistijd Georgië

Beste reistijd Georgië

Beste Reistijd Georgië, leuke tips voor het maken van een reis.
  • Beste reistijd GeorgiëGeorgië het land, niet de Amerikaanse staat Georgia, om mogelijk misstanden te voorkomen, ligt aan de uiterste rand van Europa, net onder Rusland en boven Turkije. De geschiedenis van dit kleine bergstaatje is er dan ook een die beïnvloed is door zowel de Europese, als de Oosterse belevingswereld – een fascinerende mix die iedere bezoeker aan Tbilisi, de hoofdstad, onmiddellijk zal bekoren. Toch is het met dit soort onbekende landen, waar het massatoerisme nog geen blijvende stempel op heeft gedrukt, belangrijk om voor het afreizen een paar handige feitjes en tips onder ogen te nemen. Hieronder vindt u een overzicht.
    Tevens heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Georgië en eventueel een bericht achter te laten, bijvoorbeeld om uw eigen ervaring te delen met anderen of een vraag te stellen, dat kan hieronder. (Beste reistijd Georgië informatie)

Bekijk hier de beste reistijd van Georgië en vakanties ->

Waar ligt Georgië op de kaart?

Beste reistijd Georgië:

Zwitserland in de Kaukasus
• De vergelijking van Georgië en Zwitserland laat op economisch gebied misschien wat te wensen over (Georgië is de laatste 20 jaar druk bezig geweest de overgang van een communistisch naar een kapitalistisch systeem te maken), maar wat omgeving betreft is het zeker geen vreemde sprong. Net als Zwitserland is Georgië namelijk een klein landje waarvan het oppervlak vrijwel volledig met duizelingwekkend hoge bergen is bedekt. In Zwitserland zijn het de Alpen, in Georgië de Kaukasus. Het enige verschil? De bergen in Georgië zijn misschien nog een stukje hoger, en wilder. (Beste reistijd Georgië info)
Beste reistijd Georgië De hoogste berg in Georgië, de Shkara, is namelijk 5193 meter hoog, en hij staat niet alleen: een groot deel van de Georgische bergen heeft de 5000 meter-grens overschreden. Voor fanatieke bergbeklimmers vormt dat natuurlijk een prachtige uitdaging, maar het heeft ook zijn uitwerking op het Georgische klimaat. De winters kunnen hier (door het enorme hoogteverschil) namelijk bijzonder streng uitpakken. Zomers is het doorgaans mooi weer, met temperaturen van zo’n 22 graden, maar ’s winters kan het weken, zo niet maandenlang vriezen in de hoger gelegen gedeeltes, en is zware sneeuwval eerder regel dan uitzondering. (Beste reistijd Georgië info)
• De beste reistijd voor geïnteresseerde bezoekers aan Georgië, zeker diegenen die de prachtige natuurgebieden willen verkennen, ligt dan ook in zomerseizoen. Sneeuw is er in die maanden trouwens genoeg: op 5000 meter blijft het immers wel liggen! (Beste reistijd Georgië info)


Bekijk hier de Georgië reizen en de beste reistijden Georgië ->

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *