Beste reistijd Lombok

Beste reistijd Lombok

De beste reistijd voor Lombok, tips voor het maken van een goede reis.
Beste reistijd LombokOp zoek naar meer informatie omtrent de reistijden voor Lombok, wat is nou een goede reistijd om naar Lombok te gaan? Bekijk op deze pagina alles omtrent de beste reistijd voor Lombok, de kaart en ook heeft u de mogelijkheid om een reis naar Lombok te boeken. Allereerst komt u meer te weten over Lombok.

Meer informatie over Lombok

Lombok is een Indonesisch eiland dat ten oosten ligt van Bali. Het is iets kleiner en een stuk minder toeristisch. Voor wie de rust op zoekt is dit dus een ideale bestemming. Naast de rust zijn er ook voldoende mogelijkheden om actief bezig te zijn. Je kan de bergen in trekken of het water opzoeken. Het water is prima van temperatuur om te zwemmen en te surfen. Aan de Noord-west kust liggen de Gili eilanden die door de omringende koraalriffen populair zijn om te snorkelen en te duiken. Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd Lombok en heb je ook de mogelijkheid om een mooie reis naar Lombok te boeken. (Beste reistijd Lombok tip)

Bekijk hier de beste reistijd voor Lombok en vakanties ->

Waar ligt Lombok?

Beste reistijd Lombok:

  • Beste reistijd LombokDe hoofdstad van Lombok is Mataram aan de westkust van het eiland. Het toeristische centrum van het eiland ligt ten noorden hiervan met verschillende hotels en resorts. Hier vind je ook restaurants, banken en winkelcentra. Je kan je inkopen ook doen op lokale markten in de verschillende dorpen. Om daar te komen kun je voordelig een brommer of auto huren of je maakt gebruik van het lokale transport met mini-busjes. (Beste reistijd Lombok informatie)
  • Het eiland Lombok bestaat voor het grootste deel uit vulkanisch gebergte waarbij de ruig begroeide hellingen soms doorlopen tot aan de kust. Als je de bergen in trekt zal de temperatuur naar mate je hoger komt dalen maar beneden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 31 graden. Dit verschilt gedurende het jaar slechts enkele graden doordat het eiland vlak bij de evenaar ligt. Het verschil word gemaakt door de hoeveelheid regen. (Beste reistijd Lombok info)

Lombok, de regentijd:

De meeste regen valt op Lombok van oktober tot en met mei maar ook buiten deze periode kunnen er regelmatig buien vallen. Deze zijn over het algemeen maar kort en komen het meest voor aan het einde van de dag, in de avond of in de nacht. In de regentijd is het maken van trektochten niet te doen omdat veel paden dan onbegaanbaar zijn. De beste reistijd voor Lombok is dus de droge periode van juni tot en met september. (Beste reistijd Lombok informatie)

Bekijk hier de beste reistijd van Lombok en vakanties ->

Tips en weetjes voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *