Beste reistijd Orlando

Beste reistijd Orlando

De beste reistijd voor Orlando, de kaart en meer over Orlando zelf.

Beste reistijd OrlandoOrlando is de derde stad in de Amerikaanse staat Florida. Het is een populaire bestemming voor bezoekers wegens de aanwezigheid van het SeaWorld aquarium, de Universal studio’s en Disney World. De stad zelf is relatief klein met slechts een goede 250.000 inwoners maar met de nabijgelegen stedelijke gebieden kom je tot bijna 3.000.000 inwoners. Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd Orlando en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Orlando te boeken. (Beste reistijd Orlando informatie)

Bekijk hier de beste reistijd voor Orlando en vakanties ->

Waar ligt Orlando?

Beste reistijd Orlando:

Orlando heeft een subtropisch klimaat waarbij er een droge en natte periode kenmerkend zijn. De natte periode begint eind mei met gemiddeld 9 dagen met regen en loopt tot oktober met 8 dagen neerslag. Vooral tussen juni en september regent het bijna de helft van de dagen wel een keer. (Beste reistijd Orlando informatie)

  • Het zijn in de regel korte en felle buien en eenmaal gestopt komt de zon wel weer vaak tevoorschijn. Een typisch verschijnsel voor warme gebieden zoals Florida, in de nabijheid van water. Jaarlijks valt er gemiddeld 1222 mm neerslag.
  • Dit is ook de reden dat de zomers benauwd kunnen aanvoelen door een hoge luchtvochtigheid. (Beste reistijd Orlando informatie)
  • Florida heeft tijdens het orkaanseizoen wat loopt tussen 1 juni en 30 november kans om getroffen te worden door orkanen of tropische stormen. Hoewel Orlando geografisch hoger ligt dan bijvoorbeeld Miami is de kans niet uitgesloten dat de stad erdoor getroffen kan worden. Dit heeft zeker invloed op de beste reistijd voor Orlando.

Beste reistijd OrlandoHet gehele jaar door schijnt de zon volop. In de winter rond de 7 en in de zomer rond de 9 uur per dag. Temperaturen kunnen overdag boven de 30 graden oplopen. maar ook de wintermaanden halen een gemiddelde van zeker 21 graden. De stad ligt zelf niet aan de kust waardoor het ‘s-nachts wel meer afkoelt. In de winter wordt het met ongeveer 9 graden koel, de zomers blijven wel zwoel en aangenaam met een gemiddelde van rond de 22 graden. De beste reistijd voor Orlando is dan ook het voorjaar. (Beste reistijd Orlando informatie)

De aangenaamste periode om Orlando te bezoeken is het voorjaar omdat het dan warm aanvoelt en het nog niet zoveel regent. Het is echter ook een stad waar veel mensen overwinteren omdat de temperaturen overdag heel aangenaam zijn. Tijdens onze zomers is het warm, meer benauwd en valt er meer regen, enkele factoren waar je wel rekening mee moet houden.

Bekijk hier de Orlando vakanties en de beste reistijden ->

Meer reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *