Beste reistijd Rusland

Beste reistijd Rusland

Beste reistijd Rusland, de kaart van Rusland en meer info!

Beste reistijd RuslandVragen naar de beste reistijd voor Rusland is hetzelfde als vragen wanneer je best naar Amerika gaat. Rusland is zo enorm uitgestrekt van Noord naar Zuid en van Oost naar West, dat je het klimaat van Rusland niet zomaar in een paar zinnen kan weergeven. We proberen je toch wat wegwijs te maken, en een paar tips te geven. Op deze pagina kom je meer te weten over de beste reistijd Rusland, en heb je de mogelijkheid om een mooie reis naar Rusland te boeken. Zelf een ervaring gehad met Rusland dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. (Beste reistijd Rusland info)

Bekijk hier de beste reistijd van Rusland en Rusland reizen ->

Waar ligt Rusland op de kaart?

Beste reistijd Rusland:

  • Beste reistijd RuslandOost-Rusland: juli, augustus en september zijn geschikt (14 tot 18°). Je hebt kans op regen. De rest van het jaar is het ijzig koud en moeilijk om rond te trekken. (Beste reistijd Rusland info)
  • West- en Midden Rusland: mei, juni, juli en augustus hebben zachte temperaturen (18 tot 22°). Ook hier kan je neerslag verwachten. Idem als in Oost-Rusland zijn de andere maanden koud tot bitter koud. (Beste reistijd Rusland info)
  • Zuid-Rusland: hier kan je van tropische temperaturen spreken: minder dan 25° moet je niet verwachten. In de zomermaanden klimt het kwik tot boven de 35°. (Beste reistijd Rusland info)
  • Centraal-Rusland: mei, juni en september zijn de beste maanden om deze streek te bezoeken. Je mag 23 tot 26° verwachten. Er kan wel wat regen vallen.
  • Noord-Rusland: mei, juni, juli en augustus kent zachte temperaturen (15 tot 20°). Buiten deze maanden is het fris, koud of heel koud. (Beste reistijd Rusland info)

Reistips Rusland:

Over het algemeen mag je zeggen dat de zomer de beste reistijd is voor Rusland. Natuurlijk zijn er liefhebbers van ijsvlaktes en hoge hopen sneeuw. Dit kan uiteraard ook zijn charme hebben. Rusland heeft olie genoeg, dus de Russen stoken hun hotels, cafés, restaurants en andere openbare gelegenheden heel warm. Informeer je alvast toch maar goed op voorhand vooraleer je aan zo’n winteravontuur begint. (Beste reistijd Rusland info)

Nog een tip die we willen meegeven: na Moskou is Sint-Petersburg de meest bezochte stad door de Europeanen. Sint-Petersburg kent in juni en juli de witte nachten. Dan is het bijna constant licht, en je hebt ‘s avonds ook geen gevoel van moeheid. Ze organiseren dan heel veel feesten in de parken en rond de bruggen. Misschien iets dat je niet mag missen?

Bekijk hier de Rusland vakanties en de beste reistijden Rusland ->

Meer reistijden voor andere landen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *