Klimaat Albufeira

Wat is het klimaat van Albufeira?
Albufeira is onderdeel van de Algarve gelegen in het zuiden van Portugal. Vroeger was Albufeira een vissersdorp tegenwoordig is het uitgegroeid tot een toeristenplaats. De prachtige stranden zorgen ervoor dat genoeg zonaanbidders in de zomermaanden naar Albufeira trekken. In de omgeving liggen verschillende grotten verscholen waar je met een bootje naartoe kan varen. Een unieke Klimaat Albufeirabezienswaardigheid is natuurlijk de oude stad waar je heerlijk kan slenteren. De kinderen kunnen een dagje naar één van de waterparken en in de avond kan je genieten van een cocktail aan het strand. Het klimaat van Albufeira is Mediterrane en staat bekend om de milde winters en warme zomers. Kom hieronder meer te weten over het klimaat van Albufeira en heeft u de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar dit prachtige gebied bij een reisspecialist.

Bekijk hier meer over Albufeira vakanties >>

Lees meer over:

De kaart van Albufeira:

Klimaat van Albufeira:

  • Klimaat Albufeira is wel wat aangenamer vergeleken met andere Mediterrane landen. Dankzij de wind vanuit de Atlantische Oceaan voelen de temperaturen minder extreem warm aan.
  • Albufeira is een winterzon bestemming, maar er kan wel aardig wat regen vallen tijdens de wintermaanden.
  • Gemiddeld schijnt de zon 3000 uur in Albufeira. Dit maakt de plaats één van de meest zonzekere bestemmingen in Europa.
  • In juli en augustus ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden. Er valt in het klimaat van Albufeira geen regen in deze maanden. Regelmatig lopen de temperaturen op tot ver boven de 30 graden.
  • In de wintermaanden daalt de temperatuur bijna nooit onder de 16 graden. Dit maakt Albufeira een prima plaats om te overwinteren.
  • Ben je van plan om wandelingen te maken in de natuurparken van Albufeira? Reis dan in mei of oktober naar Albufeira voor aangename temperaturen.
  • In de zomermaanden is het water gemiddeld 21 graden.
  • Van juli tot en met september loop je het risico op zeer warm weer in Albufeira.
  • De beste reistijd naar Albufeira is van mei tot en met oktober.

Bekijk hier meer over Albufeira vakanties >>

Wilt u meer te weten komen over klimaten van andere gebieden? Bekijk hieronder enkele pagina’s maar aan de zijkant van deze website komt u nog meer te weten over klimaten en de beste reistijden voor bepaalde gebieden en landen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *