Klimaat Oostenrijk

Klimaat Oostenrijk
Oostenrijk Alpenland: de favoriete bestemming voor een groot deel van de Nederlandse vakantiegangers. Waar ga je heen? Of deze vraag in de winter of zomer gesteld, wordt maak niet heel veel uit. Goede kans dat je ‘’Oostenrijk’’ als antwoord krijgt. ’s Winters worden de krijtwitte pistes gevuld door enthousiaste Nederlanders, Duitsers en Engelsen, en ook zomers is er geen gebrek aan prachtige wandelpaden, groene almweides, en gezellige terrasjes om in de zon een biertje te drinken. Dat gezegd hebbende: een beetje informatie over het soms grillige Oostenrijkse klimaat is altijd handig. Hieronder een lijstje van nuttige weetjes.

Klimaat Oostenrijk:

In berg en dal
• Net als Zwitserland en Andorra wordt het landschap van Oostenrijk bepaald door de bergen: op sommige plaatsen meer dan 3000 meter hoog bepalen ze het landschap én het klimaat. Mede door zijn hoge ligging is het weer in Oostenrijk aanmerkelijk grilliger dan andere Europese landen, zoals Malta en Griekenland. Ook in de zomer kan een zonnige namiddag plotseling omslaan in een fikse regenbui, die overigens vaak net zo snel weer verdwenen is.
• Voor enthousiaste wandelaars is het daarom belangrijk om te bedenken dat een mooie ochtend niet noodzakelijk een mooie middag betekent: zorg dat je alles bij hebt om onvoorziene weersomstandigheden, zoals onweer of hagelbuien, het hoofd te kunnen bieden.
• Ook voor campingbezoekers, die graag aan de Oostenrijkse meren vertoeven, is het belangrijk om zowel in te pakken voor wekenlange hittegolven van 30 graden plus als dagenlange regenbuien en temperaturen onder de 15 graden. Oostenrijk is een prachtig vakantieland dat enorm veel te bieden heeft, maar het vraagt wel een zekere voorbereiding van de bezoeker. Is dat eenmaal gedaan, kan het genieten pas echt beginnen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *